Diakongres pro pacienty a lékaře 2022 [AKTUALIZOVÁNO]

Třetí ročník již tradiční vzdělávací akce určené dětem i dospělým s diabetem, rodičům diabetických dětí a lékařům.

Milí rodiče, milí pacienti, milí lékaři, naši spolupracovníci a přátelé,

ráda bych Vás za náš motolský tým opět pozvala na třetí ročník 1. Společného Diakongresuurčeného pro pacienty i lékaře. Velký úspěch minulých ročníků nás moc potěšil a doufáme, že i letos v nabitém programu najdete témata, které jsou pro Vás právě aktuální.

První část programu bude nabitá vědeckými novinkami z Motola i ze světa. Nejvíce aktuální bude přednáška pana profesora Šumníka, která přinese první odpovědi na otázku, zda screenovat malé děti pro vznik diabetu či nikoliv, a hlavně jaké jsou naše aktuální možnosti rozvoji diabetu zabránit.

V technologické sekci se budeme opět zabývat hlavně smyčkami, ale velmi se těšíme napohled paní doktorky Husákové z Diabetologického centra pro dospělé pacienty v IKEMU, která nám představí své zkušenosti se smyčkami u dospělých pacientů.

A protože diabetes nejsou jenom smyčky a senzory, tak celou odpolední sekci budeme věnovat tomu nejdůležitějšímu, tedy jako onemocnění cukrovkou přijmout a naučit se s ní žít. Vezmeme to ze všech úhlů pohledu včetně lékaře, pacienta, rodiče či psychologa.

V závěrečné sekci zkusíme najít motivaci jak v léčbě vytrvat. Nezapomeneme ani na příspěvky pacientů, kteří s námi budou sdílet jejich tipy a triky jak nacukrovku. Představíme chatu Kůča, která pořádá pobyty pro rodiny s dětmi s diabetem, a na závěr pokřtíme trilogie knih Sladké děti Diany Kutilové. Cílem této sekce je připomenout si, že na boj s cukrovkou nejste sami, i když to někdy vypadá, že jsou lékaři na straně protivníka.

Kromě odborného programu, jsme pro Vás připravili i doprovodný program s možností zajištění hlídání pro ty nejmenší (zajišťuje spolek Diatábor Motol). Na kongres zveme i odborné firmy. Jejich prezentace jsou tradičním obohacením programu o nové zkušenosti a poznatky.

Přihlásit se je možné na odkazu: https://events.amca.cz/Diakongres22

Moc se na Vás těšíme. Za organizátory
MUDr. Lenka Petruželková, Ph.D.
Pediatrická klinika FN v Motole

Doplňující informace:

  • Organizátor: Pediatrická klinika 2. LF UK a FN v Motole ve spolupráci se sekcí Dětská diabetologie ČDS ČLS JEP, Česká Zemědělská Univerzita
  • Termín: Sobota 5. 11. 2022
  • Lokalita: Velká přednášková Aula ČZU v Praze.

Soubory ke stažení

Máte nějaké dotazy? Kontaktujte nás.