1. český společný Diakongres

Srdečně Vás zveme na druhý ročník 1. Společného Diakongresu určeného pro pacienty i lékaře.

Milí rodiče, milí pacienti, milí lékaři, naši spolupracovníci a přátelé,

ráda bych Vás za náš motolský tým pozvala na druhý ročník 1. Společného Diakongresu určeného pro pacienty i lékaře. Pro velký úspěch loňského ročníku jsme se rozhodli uspořádat akci i letos. Termín jsme stanovili trochu šibeniční, a to 2. 10. , ale program bude stát za to! Rádi se s Vámi podělíme o horké novinky ze světa diabetologie, seznámíme Vás s výzkumnými projekty týkající se diabetu, které zrovna probíhají v ČR.

Vědeckou sekci zakončí pan docent Girman z Ikemu a jeho přednáška o možnostech transplantace pankreatu či ostrůvků. Dále Vám poradíme, jak s diabetem zvládnout nejen akutní onemocnění typu chřipky či zvracení, ale i chronické onemocnění typu celiakie. Odpoledne zazní oblíbená technologická sekce, kde bude hlavní téma uzavřená smyčka. Jednotlivé systémy nejen porovnáme, ale svoje zkušenosti se smyčkami budou prezentovat tentokrát sami uživatelé, tedy pacienti. Sekce vyústí v diskusi s lékaři našeho týmu, kteří Vám rádi zodpoví všechny Vaše dotazy. S diabetem a smyčkou budeme odpoledne i sportovat, opět nebude chybět pohled pacienta. Kongres zakončí paní doktorka Klementová, která nám řekne, jak s technologickými novinkami pracují na dospělé diabetologii a co čekat, když na dospělou diabetologii přecházíme.

Kromě odborného programu, jsme pro Vás připravili i doprovodný program s možností zajištění hlídání pro ty nejmenší (zajišťuje spolek Diatábor Motol). Na kongres zveme i odborné firmy. Jejich prezentace jsou tradičním obohacením programu o nové zkušenosti a poznatky.

V příloze naleznete předběžný odborný program. Možnost přihlášení je přes odkaz https://events.amca.cz/Diakongres21

Moc se na Vás těšíme.
Za organizátory

MUDr. Lenka Petruželková, Ph.D.
Pediatrická klinika FN v Motole

Doplňující informace

Organizátor: Pediatrická klinika 2. LF UK a FN v Motole ve spolupráci se sekcí Dětská diabetologie ČDS ČLS JEP, Česká Zemědělská Univerzita a Dia-spolky ČR a SR

Termín: Sobota 2.10.2021

Lokalita: Velká přednášková Aula ČZU v Praze.

Máte nějaké dotazy? Kontaktujte nás.